van Gemert-Pijnen, Lisette

Pilot-test van het ‘Fit for blended care’ instrument in de ambulante forensische ggz.

Aanleiding:
In april en mei 2018 zijn er bij de Tender Twente interviews met behandelaren uitgevoerd naar het gebruik van Minddistrict binnen de behandeling, met name omdat het gebruik achterblijft op de verwachtingen. Uit dit onderzoek is onder andere naar voren gekomen dat een reden hiervoor is dat Minddistricht niet in het systeem zit van behandelaren: regelmatig denken ze er niet aan of het wordt de bewuste keuze niet met de patiënt besproken. Indien het wel besproken wordt, blijkt het vaak lastig om te bepalen hoe, wanneer en welke onderwerpen met de patiënt besproken moeten worden. De scripties die op basis van dit onderzoek zijn geschreven, zijn hier te vinden: https://essay.utwente.nl/75120/ & https://essay.utwente.nl/75182/.

The holistic development process of Virtual Reality for Forensic Mental Healthcare.

Kip, H., Bouman, Y., Kelders, S., Dijkslag, D., & van Gemert-Pijnen, J.E.W.C. (2017). IAFMHS Conference, Split, Croatia (poster)

Participatory development of Virtual Reality to coach forensic psychiatric patients.

Kip, H., Kelders, S. M., Bouman, Y., Dijkslag, D., van Gemert-Pijnen, J.E.W.C. (2017).
In: P.W. de Vries & T. van Rompay (eds.). 12th International Conference on Persuasive Technology 2017, Amsterdam, the Netherlands. (poster)

Toepassing van technologie bij predictie, preventie en behandeling in de forensische geestelijke gezondheidszorg.

Eind maart 2016 is tussen Erasmus MC, afdeling Psychiatrie, Universiteit Twente, afdeling Psychologie, Gezondheid & Technologie, Center for eHealth & Wellbeing Research, en Stichting Vrienden van Oldenkotte een 5-jarig convenant afgesloten voor een onderzoeksprogramma bij Transfore.