Face-to-face… Online! Onderzoek naar de mogelijkheden van beeldbellen in de psychiatrische zorg voor mensen met een Autisme Spectrum Stoornis.

Abstract:

Aanleiding:
Dit onderzoek zal een eerste stap zijn om de mogelijkheden van flankerend ambulantisering binnen een klinische setting te verkennen (In opdracht van COS, Dimence en lectoraat T. H. &C, Saxion). De betekenis van flankerend ambulantisering is om cliënten met ASS via  E-Mental Health  op meer afstand te begeleiden. Dit op meerdere momenten in de tijd namelijk voordat een cliënt wordt opgenomen om zodoende al  eerste contacten te leggen en wanneer de klinische behandeling in de afrondende fase verkeerd of is beëindigd. De reden van deze verkenning is om te bezien of een meer vloeiende lijn tussen ambulante hulp en klinische opname van cliënten met ASS de overgang van leefsituatie kan verlichten en wellicht de opnametijd kan verkorten. 

Doel:
Het doel van dit onderzoek is om de betekenis inzichtelijk te krijgen die directe behandelaars toekennen aan de inzet van het middel beeldbellen, als nieuw communicatiemiddel voor, tijdens en na opname van cliënten met ASS binnen een psychiatrische kliniek

Vraagstelling:
Welke intenties hebben directe behandelaars voor het inzetten van beeldbellen in de behandeling van clienten met een autism spectrum stoornis?

Deelvragen:
Welke mogelijkheden en dilemma’s zien behandelaars om beeldbellen in te kunnen zetten?
Wat hebben zij nodig om deze technologie te gaan implementeren in hun werkzaamheden?

 

 

 

Samenwerking:

Dr. R.M.H Evering, Saxion Hogeschool

In kader van:
Master Health Care & Social Work
Duur van het onderzoek:
maart 2015 tot augustus 2015
Onderzoekslijn:
Informatie:
Karin Smit - Oude Nijhuis