Vragenlijst rondom eHealth adoptie en vaardigheden van GGZ professionals

Abstract:

Aanleiding:
Zoals we allemaal weten en ervaren is het implementeren van eHealth binnen het GGZ werkveld nog altijd een uitdaging. Daar waar het voor de één dagelijkse routine is, is het voor velen nog een ‘ver van m’n bed show’. Een belangrijke factor voor de acceptatie en adoptie van eHealth is het zorgen voor voldoende kennis en vaardigheden van professionals en het bieden van mogelijkheden om deze 'eHealth skills' te vergroten. Een ander probleem dat getackeld moet worden is dat in het online contact vaak minder mogelijkheden lijken te zijn voor een empathische interactie met de cliënt.

Doel onderzoek:
Bovengenoemde twee probleemgebieden worden in dit project geadresseerd. We willen professionals de mogelijkheden bieden hun kennis en vaardigheden te vergroten door in een game-based leeromgeving, een ‘digitale zandbak’, te kunnen experimenteren, oefenen en ‘spelen’ met eHealth tools waarmee zij waarde kunnen toevoegen in het contact met de cliënt. Daarnaast gaan we op zoek naar nieuwe technologieën die de kwaliteit van de interactie met de cliënt vergroten. In de game-based leeromgeving zullen professionals de mogelijkheid krijgen om ook met dit soort nieuwe technologie te leren werken. Het belangrijkste kenmerk van dit ontwikkelproces is misschien wel dat we dit in co-design doen. Dit wil zeggen dat GGZ professionals van begin af aan betrokken zijn/worden.
Om een beeld te krijgen van wie de GGZ professional is en wat hun gebruik, behoeften en vaardigheden rondom eHealth zijn, willen we een grootschalige survey uitzetten onder professionals.

Centrale vraagstelling en deelvragen
- Assess potential underlying factors of the LAMH scale, an instrument developed based upon the LAMH model (Feijt et al., 2018), which is intended to measure the level of adoption of eMental health among mental healthcare professionals.
-• Gain insight into relations between the level of adoption of eMental health and factors such as age, education, frequency of use, client group and type of treatment

 

 

Samenwerking:

Dr. J.J.P.A (Joyce) Bierbooms, Tilburg University en Senior wetenschappelijk medewerker Onderzoeksgroep Evidence Based Management van Innovatie

In kader van:
Externe samenwerking Externe promovendus
Duur van het onderzoek:
juli 2018 tot december 2018
Onderzoekslijn:
Status:
Afgerond
Informatie:
Gillian Huijsse