Aanleiding:
Het vertrekpunt is om een advies uit te brengen m.b.t. een nieuwe behandelaanbod geeft de indruk dat er patiënten zijn met stemming- en angstklachten, die deze klachten blijven houden ondanks behandeling binnen de SGGZ en mogelijk nu niet de meest passende zorg krijgen. Dit belemmert mogelijk ook de doorstroom vanuit de SGGZ. Voor het nieuwe behandelaanbod wordt de focus dan verlegt van klachtenreductie naar het leren leven met de klachten, autonomie bevorderend en uitgaande van de krachten van de patiënte. De reden waarom er patiëntgebonden gegevens opgevraagd worden is om te onderzoeken of de patiëntenpopulatie die klachten blijft houden, of hier overeenkomsten in zitten. Is er een bijv. overeenstemming te zien in de diagnose? Dit geeft richting aan een te formuleren advies.
Doel onderzoek:
Een advies kunnen formuleren voor een nieuwe behandelmodule ter bevordering van het functioneren van de patiënt bij Team Angst en Stemming.
Centrale vraagstelling en deelvragen
Om het doel te bereiken en richting te geven, is een inventarisatie nodig van de huidige situatie. Als onderdeel van deze inventarisatie zijn o.a. de volgende deelvragen geformuleerd:
Hoeveel patiënten hebben nog behandeling binnen A&S die voor 1 januari 2016 in zorg zijn gekomen bij A&S?
Van bovenstaande patiënten, hoeveel patiënten hebben de hoofddiagnose Angst en hoeveel patiënten hebben Depressie als hoofddiagnose?
Hoeveel van de patiënten die voor 1 januari 2016 in zorg zijn gekomen, hebben een diagnose op AS II?
Van de diagnoses op AS II, wat is de meest voorkomende diagnose op AS II van deze groep patiënten?